الکسا نام یکی از کتابخانه های مشهور در کشور مصر است که در آن کتابهای معتبر جهانی نگهداری می شود. به همین دلیل وب سایتی که در آن اطلاعات مفیدی بارگذاری می شود، نام الکسا گرفته است.
شرکت الکسا در سال ۱۹۹۶ تاسیس و سه سال بعد توسط شرکت آمازون اداره شد. در حال حاضر این سایت در ردیف وب سایتهای مشهور جهان شناخته است. بطوری که ۳۰ میلیون سایت در آن رده بندی شده و میزان کاربرانی که از آن استفاده میکنند به ۹ میلیون نفر در هر ماه رسیده است. در واقع الکسا سایتی که در آن گردآوری اطلاعات ترافیک دیتا، در محیط اینترنت صورت می گیرد. قسمتی از اطلاعات این سایت بدون دریافت هزینه به کاربران ارائه می شود.
از اینرو بسیاری از وبمسترها از طریق الکسا تعداد بازدیدهای سایت خود را بررسی میکنند. سایت الکسا میتواند تعداد کاربرانی را که در شش ماهه آخر به صفحات سایت وارد شده اند را برآورد نماید. البته باید توجه داشته که کاربران از طریق وب سایت الکسا وارد سایت شده باشند. همچنین الکسا میتواند در زمینه فعالیت تجاری موثر واقع شود که موجب ارتقا راندمان کاری شرکتها شود. اطلاعات و برخی نرم افزارهای رایگانی که از طریق الکسا در اختیار کاربران و بازدیدکننده ها قرار میگیرد، در ارتقا رتبه سایت نقش بسزایی را ایفا می کند.
بررسی و آنالیز رنکینگ سایت در گوگل یکی از شیوههای بررسی وضعیت وب در اینترنت محسوب می شود. رنکینگ سایت در موتورهای جستجو میتواند از ۱ تا ۱۰۰ و بالاتر باشد.
اگر این رتبه به عدد ۱ نزدیک تر باشد، وضعیت سایت نیز بالاتر خواهد بود. برای مثال سایتی رتبه آن ۱۰ است، نسبت به سایتی که رتبه ۹۸ دارد، رتبه بالاتری دارد. این امر میتواند در وب سایت الکسا نیز بطور تقریبی مشخص شود. به عبارت دیگر، اگر رتبه سایت X در الکسا ۱۰ باشد و رتبه سایت Y، ۴۰ باشد، میتوان چنین گفت؛ رتبه سایت X در موتورهای جستجو بالاتر است.
بدین ترتیب رتبه وب سایت الکسا برای تجزیه و تحلیل رتبه سایتها استفاده می شود. در صورتی که هدف وبمستر بررسی عملکرد رقبا در گوگل باشد، الکسا گزینه مناسبی خواهد بود. در عین حال نباید غافل شد که ممکن است بازدیدکنندههای سایت X تماما از طریق الکسا وارد صفحات سایت شده اند که این موجب برتری سایت X بر سایت Y شده است.
وب سایت الکسا میتواند تعداد بازدیدکننده گان سایتهای مختلف را بررسی نماید که این کار با استفاده از تول بار نصب شده بر روی مرورگرها صورت می گیرد. زمانی که کاربران از طریق این وب سایت، جستجوهای اینترنتی خود را انجام میدهند، تول بار الکسا اطلاعات بازدید از هر سایت را به سرور مرکزی ارسال و نهایتا رتبه سایت را اعلام می کنند.
البته این گفته به معنای تاثیر الکسا بر ارتقا رتبه سایت نخواهد بود زیرا موتورهای جستجو برای رتبه بندی سایتها، حساسیت زیادی دارند و نمی توانند با توجه به محاسبات الکسا، رتبه سایتها را مشخص نمایند.
اگر چه وب سایت الکسا میتواند برای ارتقا رتبه سایت به وبمسترها کمک کند، اما نمی تواند آمارهای خود را در نتیجه گیری نهایی گوگل دخالت دهد. برخی مدیران سایت ها می توانند با ثبت نام سایت خود در الکسا، مجوزات لازم را برای سایت خود دریافت و سپس از اطلاعات آن استفاده نمایند.
در حال حاضر در رتبه الکسا در جهان، سایتهایی همچون فیسبوک، یاهو، یوتیوب و گوگل در صدر قرار می گیرند. در کشور ما، سایتهای گوگل، بلاگفا و یاهو در رتبه اول تا سوم هستند و کاربران اینترنتی بیشترین استفاده را از آنها دارند.
الکسا بعنوان یک روش مطمئن برای تجزیه و تحلیل رتبه سایت محسوب می شود و تنها زمانی نتایج آن قابل اعتماد است که غالب بازدیدکنندگان از طریق آن وارد صفحات سایت شده باشند. به همین دلیل به منظور ترغیب کاربران جهت استفاده از این سایت، باید تمامی تلاش خود را به کار بست.
چندین روش برای ترغیب کاربران وجود دارد که از طریق آنها میتوان استفاده از الکسا را در میان کاربران گسترش داد، از جمله:
– بارگذاری لینک دانلود الکسا در وب سایت
– بارگذاری مقالات و محتواهایی در رابطه با امتیازات الکسا
– استفاده از اطلاعات و نرم افزارهای الکسا و پیوند لینک آنها به منبع اصلی جهت مراجعه بازدیدکنندگان به الکسا و آشنایی با این سایت