[مقالات و راهنما]
ارسال توسط گروه وب شاپرک روشن می 9, 2016 / 0 دیدگاه
نقشه سایت چیست

نقشه سایت به فایلی گفته می شود که در آن تمامی آدرس های موجود در یک سایت قرار می گیرد و عموما با XML مشخص می‌شود. نقشه سایت به معنای زبان نشانه گذاری قابل توسعه است و حاوی اطلاعات مربوط به تمامی آدرس های سایت از آخرین بروزرسانی، میزان اهمیت و نحوه ارتباط یک صفحه با سایر صفحات دیگر است.
این نقشه می‌تواند روبات موتورهای جستجو را هدایت و صفحات سایت را در اختیار آنها قرار دهد. همچنین، از طریق نقشه سایت می توان از ایجاد صفحات جدید و تغییرات در صفحات قدیمی، اطلاعات مفیدی را کسب کرد.
وجود این نقشه می‌تواند اطلاعات مربوط به مپ ها را به بهترین شکل ممکن در اختیار کاربران قرار دهد و در عین حال صفحات سایت بهتر ایندکس شوند. 

اهمیت و ضرورت نقشه در طراحی وب سایت

نقشه وب سایت برای سئو و بهینه سازی سایت موثر است که به موتورهای جستجو از قبیل یاهو، گوگل، بینگ و … معرفی می‌شود. به این معنا که فایل روبات تکست با هدف جلوگیری از دسترسی موتورهای جستجو به بخش هایی از سایت که وبمستر تمایلی برای نمایش آن ندارد، استفاده می شود.

وجود نقشه سایت برعکس روبات تکست فایل عمل و به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که در سایت، چه لینک های قرار گرفته است.
این امر در بهینه سازی و سئوی سایت تاثیرگذار می باشد. در واقع، می تواند نقشه صفحات و محتواها در اختیار موتورهای جستجو قرار مدهد.
علاوه بر این، تغییراتی که در سایت ایجاد می‌شود و تلاش هایی که برای بهینه سازی سایت انجام می شود، به وسیله نقش سایت به گوگل نمایش داده می شود که این به ایندکس محتوای سایت کمک کند و سرعت سئوی سایت را افزایش می دهد.
 
نقشه سایت استاندارد
در نقشه سایت، آدرس سایت، دسته بندی، تگ ها، فیلد، مطالب و عنوان  که در آن مجموعه ای از تگ ها اضافه می‌شود که عبارتند از:
 
– url یک برچسب که دربرگیرنده محتوای لینک هر صفحه است.
– loc تعیین کننده آدرس هر صفحه در نقشه سایت است.
– lastmod تاریخ ایجاد یا اعمال تغییرات را مشخص می‌کند.
–  urlset که جهت شروع و انتهای تگ در نقشه سایت استفاده می شود.
– changefreq این برچسب تعیین کننده حدود تغییرات آدرس صفحات سایت می باشد.
 

گاهی ممکن است در نقشه سایت، تگ priority نیز ایجاد شوند که در این صورت میزان اهمیت صفحه بیان می شود رتبه صفحات می‌تواند بین ۰ تا ۱۰ باشد. برچسب های lastmod ، changefreq و priority برای اطلاعات تکمیلی کاربرد دارند و برای آنها هیچ الزامی وجود ندارد.

نحوه ایجاد نقش سایت

برای ایجاد نقشه سایت، می‌توان از افزونه‎ها و یا سایت های که برای تولید خودکار نقشه سایت موجود هستند، استفاده و سپس فایل نقشه سایت را در روی سایت خود منتشر کرد.
سیستم های مدیریت محتوا، به منظور ایجاد نقشه سایت دارای افزونه و پلاگین استفاده می شوند که سرعت و کیفیت کار را ارتقا داده و در بهینه سازی سایت نقش موثری ایفا می کنند. گاهی با توجه به تعداد صفحات سایت و نیز موضوع محتواها، سایت راه اندازی شده و نقشه سایت نیز با توجه به این شرایط، به تعداد متعددی ایجاد می‌شود. در این شرایط فایل مربوط به هر نقشه سایت باید در یک فایل ایندکس یا Sitemap index file، عنوان شود. زمانی تعداد صفحات بیش از اندازه باشد، از چندین نقشه سایت استفاده شود.
به عنوان نمونه، هنگامی که تعداد صفحات بیش از ۳ هزار و سایز فایل یک نقشه سایت بیش از ۱۰ مگابایت باشد، وجود چندین نقشه ضرورت دارد. یک راه برای کاهش حجم نقشه سایت، استفاده از فایل zip می باشد که در آن پهنای باند مورد نیاز کاهش پیدا کند. یکی از توصیه متخصصین فشرده سازی فایل نقشه سایت است بطوری که حجم آن کمتر از ۱۰ MB باشد.

رنگ بندی وبسایت را انتخاب کنید
الگو را انتخاب کنید
یادداشت:
Powered By Shaparak